Meer informatie over nrc.nl

Artikelen op nrc.nl zijn niet gratis. Iedereen kan elke dertig dagen vijf stukken ‘van het huis’ lezen, maar daarna is een abonnement nodig.

Hieronder de meest gestelde vragen over onze betaalmuur, en de antwoorden. Heb je andere vragen, neem dan contact op met de klantenservice.


Waarom kan ik niet alle stukken op nrc.nl onbeperkt gratis lezen?

Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Daarom zijn de artikelen op nrc.nl niet gratis. Maar om iedereen, abonnee of niet, toch kennis te laten maken met onze journalistiek, hebben we een flexibele betaalmuur. Die geeft iedereen iedere dertig dagen opnieuw vijf stukken van het huis.

Bekijk onze abonnementen

Wie méér wil lezen dan vijf artikelen per maand, wordt uitgenodigd om een abonnement af te sluiten. Dat abonnement biedt (via de website) toegang tot alle artikelen van NRC - of dat nu in NRC Handelsblad, nrc.next of alleen op nrc.nl is verschenen. Een abonnement is al verkrijgbaar vanaf 8 euro per maand.

Kies een abonnement

Ik ben abonnee van NRC Handelsblad of nrc.next. Moet ik ook voor de site betalen?

Vanzelfsprekend is onbeperkte toegang tot nrc.nl inbegrepen bij andere NRC-abonnementen. Vaste lezers van NRC Handelsblad, nrc.next hoeven dus geen apart abonnement af te sluiten. De klantenservice kan je helpen om toegang te krijgen.

Contact opnemen met NRC

Hoe kan ik zien of een stuk gratis of betaald is?

Alle berichten op nrc.nl zijn betaald, en tellen daarom mee voor de betaalmuur. We maken daarbij geen onderscheid tussen korte nieuwsberichten, lange reportages, interviews, fotoseries, video’s of grote achtergrondstukken. Iedereen krijgt elke dertig dagen vijf van die betaalde stukken cadeau. Is je tegoed aan artikelen van het huis op, dan heb je een abonnement nodig om verder te lezen. 

Kies een abonnement

Zijn er dan helemaal geen uitzonderingen?

Alleen voor liveblogs, waarin we doorlopend verslag doen van grote nieuwsgebeurtenissen (zoals de aanslagen in Parijs, de Brexit), geldt een uitzondering: die zijn altijd voor iedereen toegankelijk. Datzelfde geldt voor enkele andere onderdelen van de site, zoals advertenties of pagina’s met serviceinformatie (bijvoorbeeld onze privacyverklaring of het colofon).

Kies een abonnement