next zaterdag

Hoe ziet nrc.next er op zaterdag uit?

24 pagina’s nrc.next zoals we de krant door de week kennen, aangevuld met een magazine van 32 pagina’s op halfformaat: offline. In offline ligt het tempo iets lager, het niveau iets hoger. Zaterdag en zondag zijn immers de dagen voor de betere boeken, de betere gesprekken, de (net iets) diepere gedachten. offline kiest voor een ‘longread’ (een artikel dat nog iets dieper gaat en daar echt de ruimte voor neemt), expertrubrieken van Folkert Jensma over de rechtsstaat, Carola Houtekamer over technologie en Ellen de Bruin over psychologie.

We geven ruim baan aan onze correspondenten in het buitenland. We publiceren elk weekend een literair kort verhaal. En uiteraard maken we ruimte voor nieuw talent. Net als van maandag tot vrijdag deelt nrc.next zaterdag veel artikelen met NRC Handelsblad. Ook bekende NRC-stemmen als Bas Heijne, Marike Stellinga, Tom-Jan Meeus en Rosanne Hertzberger verschijnen in de nieuwe zaterdagkrant. De achterpagina is de eerste weken voor columnist en Gouden Kalf-winnaar Georgina Verbaan en vanaf 9 november voor Paulien Cornelisse.

Bij elkaar komt de hoeveelheid overeen met ongeveer veertig redactionele pagina’s tabloidformaat. Dat is de helft van NRC Weekend of de Volkskrant.

Zit er ook lifestyle in?

Nee. We willen een krant maken die de lezer helpt de wereld te begrijpen op een manier die inspireert en tijd bespaart. Dan moeten we scherp kiezen. Dus geen artikelen over zeilen, grasmaaien of wijn. Niet dat we daar iets tegen hebben, helemaal niet, maar lezers met die belangstelling hebben bij de bestaande weekendkranten al keuze genoeg.