NRC-journalistiek: Weten wat er echt speelt

NRC-journalistiek is uitzoek- en onderzoeksjournalistiek. Heel veel achtergrond en analyse, unieke pennen, brede aandacht voor wat er buiten Nederland gebeurt, grote belangstelling voor cultuur en wetenschap, een plek waar meningen kunnen botsen.


Overzicht van abonnementen

Vanuit de NRC-Code ontstaat journalistiek waar wij trots op zijn.

NRC richt zich op een publiek dat bereid is na te denken. Maar wie dat pretendeert, stelt ook de hoogste eisen aan zichzelf. Onze richtlijnen zijn vervat in de NRC-Code. Vanuit deze code ontstaat journalistiek waar wij trots op zijn.

Lees meer over de NRC Code

Bekroonde journalistiek

De diepgaande journalistiek en aangrijpende reportages van onze redacteuren zijn de afgelopen jaren vaak bekroond met diverse prijzen. Daarnaast zijn er nog meer nominaties voor diverse journalistieke prijzen in de wacht gesleept, zowel nationaal als internationaal. 

Onze awards en nominaties

Kwaliteitsjournalistiek: Niet mogelijk zonder betalende lezers

NRC-journalistiek kan helaas niet voortbestaan zonder betalende lezers. Bij NRC hebben we ruim 210 voltijdse redacteuren en enkele honderden medewerkers die samen de kranten en de site maken. Voldoende lezersinkomsten zijn van cruciaal belang om de journalistieke kwaliteit en onafhankelijkheid te garanderen.

Bekijk onze abonnementen

NRC Handelsblad & nrc.next

NRC-journalistiek kunt u lezen op drie podia. In de ochtendkrant (nrc.next), in de avondkrant (NRC Handelsblad) en altijd op onze site. Wilt u hier meer over weten?

Meer informatie over NRC Handelsblad & nrc.next

Wat krijg ik bij een abonnement?

  • Volledig toegang tot alle artikelen op nrc.nl. Via onze betaalmuur krijgt iedereen van ons vijf artikelen per maand cadeau, daarna vragen wij mensen een abonnement af te sluiten.

  • Iedere dag toegang tot de digitale editie van de krant, te lezen op uw telefoon, tablet of desktop

  • Indien u wilt krijgt u de krant op papier bij u in de bus. Er zijn daarin verschillende abonnementsvormen mogelijk.
Bekijk onze abonnementen