Correspondenten

Waar is jouw mening op gebaseerd?

Over de EU bijvoorbeeld. Het nieuws? Nieuws is een gebeurtenis. Een symptoom van een wereld in beweging. Journalistiek is de onbedwingbare behoefte het te willen begrijpen. Dát wil je lezen in NRC. Daarom zit Stéphane Alonso voor ons in Brussel. Daar waar hij de verontwaardiging zelf kan voelen. Daar waar hij terug kan gaan naar het ‘Waarom?’.

En vooruit naar het ‘En nu?’.  En een verhaal schrijft dat doorwrocht, doorleefd en doorvoeld is. Een verhaal dat een perspectief biedt, dat jou helpt je eigen perspectief te bepalen. Daarom heeft NRC eigen correspondenten over heel de wereld.

Bekijk hieronder de documentaire van Stéphane:

Behoefte aan meer van deze verhalen? Neem een abonnement om onbeperkt de journalistiek van NRC te kunnen lezen.


Over de hele wereld

NRC heeft een uitgebreid correspondentennetwerk wat de hele wereld dekt. Correspondenten die vanaf hun standplaats verhalen schrijven die perspectief bieden, op allerlei lokale maar ook wereldwijde zaken. Wil je weten waar NRC correspondenten heeft gestationeerd? Bekijk dan onze correspondentenlijst.

Bekijk de lijst

"Ik wil die verontwaardiging voelen.."

"Ik wil die verontwaardiging voelen over de dingen die gebeuren. Die emoties zijn voor mij belangrijk en zijn ook heel erg belangrijk in Europa. Je hebt te maken met heel veel verschillende culturen, heel veel verschillende belangen. Dat vermogen om je in te leven in de ander, of om je boos te maken over bepaalde ontwikkelingen, of om juist heel verrast te zijn, dat is denk ik heel belangrijk." (Stéphane Alonso, Correspondent Brussel)

Bio Stéphane Alonso

"Ik wil de lezer dingen vertellen die verrassen.."

"Ik wil de lezer dingen vertellen die hij of zij niet weet, die de lezer niet had verwacht, waar de lezer zich wat ongemakkelijk bij voelt. Daar schep ik wel een zekere eer in, om dat soort verhalen te vertellen." (Stéphane Alonso, Correspondent Brussel)

Ook verrast worden door Stéphane? Neem een abonnement om onbeperkt zijn stukken te kunnen lezen.

Bekijk onze aanbiedingen

Gelouterde correspondenten

De correspondenten van NRC zijn doorgewinterde journalisten met grote journalistieke kwaliteiten. Een aantal van hen zijn bekroond met uiteenlopende journalistieke prijzen, zoals Caroline de Gruyter.

Awards voor NRC-redacteuren